Светосавска академија
Vaspitno-obrazovni sistem "Kreativno pero" 27.01.2015. godine obeležio je Svetog Savu – školsku slavu koju škole u Srbiji obeležavaju u  čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva.
Svetosavsku akademiju u Kreativnom peru ove godine vodili su gimnazijalci sa svojim mentorima, nastavnicom srpskog jezika Jelenom Stefanović i nastavnicom muzičke kulture Teodorom Bojović. Deca koja pohađaju osnovnu školu i predškolsku ustanovu, njihovi roditelji, kao i zaposleni u školi bili su gosti slave.
Slava je, kako običaj nalaže obeležena presecanjem slavskog kolača, molitvom i prigodnim programom.
Akademija je otpočela kazivanjem pesama posvećenim prvom srpskom prosvetitelju. Usledile su horske i solističke izvedbe pesama o Svetom Savi.  Deca su nas podsetila na značaj Svetog Save i na sve njegove zasluge za viševekovnu prosvećenost srpskom narodu. Na posetku se direktorka Vaspitno-obrazovnog sistema Gordana Kedžić obratila gostima zahvalivši im se na prisustvu i osvrnuvši se na vrednosti koje sistem promoviše i neguje, a u skladu su sa delovanjem našeg prosvetitelja, a to su uzajamno poštovanje, poverenje, rad na sebi , briga za drugoga...