Obaveštenje za roditelje - Uvođenje vanrednog stanja u Republici Srbiji

Poštovani roditelji,

Danas, 15. 3. 2020. godine, odlukom Vlade Republike Srbije, proglašeno je vanredno stanje za celu teritoriju države Srbije, zbog pandemije virusa Covid-19. Jedna od propisanih mera uključuje obustavljanje rada škola i predškolskih ustanova. Želimo da vas obavestimo da će se u narednom periodu, za učenike Osnovne škole i Gimnazije Kreativno pero, u skladu sa prethodno dostavljenim Planom aktivnosti u slučaju pojave i širenja virusa Covid-19, na nivou rizika 5, nastava realizovati onlajn.

U ovu svrhu koristiće se Edmodo platforma za učenje, a roditelji će sve potrebne informacije dobiti putem mejla u ponedeljak, 16. 3. 2020. godine, dok će realizacija same nastave početi u utorak, 17. 3. 2020. godine.

Edmodo je društvena mreža za učenje i sigurna platforma na kojoj učenici mogu da komuniciraju sa nastavnicima. Roditelji takođe imaju mogućnost da se priključe platformi, komuniciraju sa nastavnicima i time pruže podršku svom detetu.

Potrebno je da roditelji preuzmu užbenike i druge nastavne materijale i to mogu učiniti od 16. do 17. 3. 2020. godine u periodu od 8 do 17 časova u objektima u Tolstojevoj 58 i Čakorskoj 3. Molimo vas da nas kontaktirate ukoliko niste u mogućnosti da preuzmete udžbenike.

Ukoliko učenik ne poseduje kompjuter ili drugi uređaj, putem kog bi pristupio onlajn nastavi, potrebno je da roditelj o tome obavesti školu. Škola će pripremiti tablete koji će biti dostupni za preuzimanje u utorak, 17. 3. 2020. Molimo vas da uzmete u obzir da škola raspolaže ograničenim brojem tablet uređaja.

U narednom periodu, sva komunikacija će se odvijati putem zvaničnog mejla VOS-a info@kreativnopero.com, kao i službenih brojeva telefona poslovne sekretarke Maje Janković, 063 629 000 i direktorke Gordane Kedžić, 062 522 622.

Svim našim učenicima i njihovim porodicama želimo da što lakše prebrode predstojeći period, da ostanu zdravi i bezbedni.

Zahvaljujemo vam se na saradnji i srdačno vas pozdravljamo.

 

Direktorka VOS Kreativno pero Gordana Kedžić i Stručni tim