U subotu, 12-og maja, povodom Dana škole, održan je Sportski dan u Košutnjaku. Najmlađi, a i oni malo stariji imali su priliku da se takmiče u sportskoj disciplini orijentiringa. Do izražaja je došao spoj tehnologije i prirode, gde su deca sa svojim roditeljima uz pomoć digitalnih kompasa na svojim telefonima dolazili do svih kontrolnih tačaka i uspešno završili etapu. Deca su pokazala visoku naklonost prema otvorenom terenu, orijentisanju i sportskom duhu. I za to su bili nagrađeni! Mališani su imali priliku da gađaju metu iz "airsoft" puške, dobili su medalje za svoj uspeh i pokazani trud. Zatim je usledilo osveženje i okrepljenje uz voće, a nakon toga i opuštanje uz muziku. Nadamo se da ste svi uživali u ovom vikendu provedenom u prirodi i naglašavamo da ćemo i dalje nastaviti da negujemo sportski duh i naravno čuvamo svoju okolinu.
Podršku u realizaciji Sportskog dana pružila nam je članica Asocijacije roditelja Dragana Varda sa svojim timom iz "Play & Fun" igraonice, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.
Takođe, posebno se zahvaljujemo roditeljima i deci na prisustvu, kao i našim učiteljima, nastavnicima, profesorima i svim zaposlenima na organizaciji događaja