Grupa učenica i učenika Osnovne škole i gimnazije Kreativno pero i njihovi nastavnici Jelena Stefanović i Saša Glamočak učestvovali su na radionici „Furam feminizam" u prostranoj i lepoj knjižari Kreativnog centra.
Dok su razgovarali sa jednom od autorki knjige „Furam feminizam", Lamijom Begagić , naučili su mnogo o ovoj bitnoj temi. Diskutovali su o tome šta se dešava glavnoj junakinji u knjizi (Likici), iznosili svoja iskustva, navodili primere diskriminativne upotrebe jezika, razgovarali o pročitanom odlomku i različitim porukama koje se šalju dečacima i devojčicama… Uvideli su da ova strašna reč - feminizam - ukazuje na borbu za ravnopravnost žena i da bez feminističkog pokreta žene ne bi mogle da se izbore za prava koja imaju danas.
Kada smo pitali direktorku Kreativnog centra Ljiljanu Marinković zašto su objavili ovu knjigu, ona je rekla da joj se dopalo to što se u knjizi na šaljiv način, blizak tinejdžerkama i tinejdžerima, predstavlja tema važna za odrastanje dečaka i devojčica.