Humanitarna akcija Svi smo mi Deda Mraz organizovana od strane VOS Kreativno pero završena svečanom priredbom u Nišu

Novogodišnji paketići prikupljeni u okviru humanitarne akcije VOS Kreativno pero Svi smo mi Deda Mraz podeljeni su deci na svečanosti u centralnom holu Gradske kuće u Nišu, u petak, 22.12.2017.

Predstavnici VOS Kreativno pero su 22. decembra preko 200 paketića za decu, pripremljenih u okviru humanitarne akcije Svi smo mi Deda Mraz i preko 1000 kg osnovnih životnih namirnica, kućne hemije, knjiga, školskog pribora, igračaka, obuće i odeće, slatkiša i slaniša s ljubavlju poklonili deci i njihovim porodicama u Nišu.

U centralnom holu Gradske kuće u Nišu, za najmlađe iz ugroženih društvenih grupa i sve prisutne priređen je kratak umetnički program za koji je bio zaslužan Ženski akademski hor SKC Niš. U sklopu svečanog otvaranja, nastupile su i Ada Šošić i Nikolina Milosavljević, učenice gimnazije Kreativno pero, koje su izvele pesmu Hallelujah. Nakon podele paketića, predstavnici VOS Kreativno pero i organizatori posetili su Dom Mara i Sigurnu kuću u Nišu.

Energija, prijateljstvo i ljubav odzvanjali su Gradskom kućom, a svaki paketić naišao je na osmeh deteta, čime je ova akcija dobila istinsku vrednost.

Nakon podele paketića posetili smo Dom Mara, čiji su nas štićenici velikodušno dočekali. Za kraj naše humanitarne akcije, organizovane uz svesrdnu podršku naših roditelja, učenika i zaposlenih posetili smo Sigurnu kuću i uručili donaciju. Ova akcija je posebna i pripremana je sa puno ljubavi, te svaki paketić ima po kolačić sa novogodišnjom željom koji su pripremila naša deca.

Izjavila je direktorka VOS Kreativno pero, Gordana Kedžić.

Paketiće je deci uručio zamenik gradonačelnika Niša, prof. dr. Miloš Banđur, a humanitarna akcija i svečanost organizovani su u saradnji sa Gradom Niš i Kancelarijom za mlade.