U okviru internog stručnog usavršavanja nastavnica i nastavnika Osnovne škole i Gimnazije „Kreativno pero" u toku februara 2020. godine, u prijatnoj i radnoj atmosferi, održane su različite obuke čiji je opšti cilj unapređenje kvaliteta nastave.

•        Jelena Stefanović, nastavnica srpskog jezika i književnosti, organizovala je radionice o diferenciranoj nastavi, na kojima su nastavnici/e upoznati/e sa konceptom diferencirane nastave i njenim značajem i gde su imali prilike da unaprede svoja znanja i veštine potrebne za planiranje i realizovanje diferencirane nastave.

•        Igor Kuzmanović, nastavnik istorije, podsetio je koleginice i kolege na pojam kritičkog mišljenja i ulogu nastavnika u stvaranju podsticajne atmosfere za razvoj kritičkog mišljenja. Posebno su izdvojene pojedine tehnike učenja sa seminara „Čitanjem i pisanjem do kritičkog mišljenja”. Nastavnici/e su unapredili/e svoja znanja i veštine potrebne za planiranje i realizovanje aktivne nastave.

•        Nataša Nikolić, nastavnica razredne nastave, obavestila je koleginice i kolege o najvažnijim aspektima bilingvalne nastave i Cambridge programa. Ona je predstavila nove predmete koji su u program uvedeni od ove školske godine: Music, Art & Design, Digital Literacy, Phisical Education i Global Perspectives. Takođe, planiran je Global Perspectives Week za sledeće polugodište.

•        Natalija Simić, sekretarka škole, i Snežana Basarić, predstavnica Udruženja sekretara i pravnika, održale su predavanje na temu „Novine u pravnoj regulativi i priprema za inspekcijski nadzor”. Bliže su upoznale zaposlene sa normativno-pravnim aktima škole i pripremile ih za predstojeći redovni inspekcijski pregled.

•        Branko Vitorović, nastavnik fizičkog vaspitanja i pomoćnik direktora za vaspitno-disciplinski rad održao je obuku o primeni procedura za nastavnike/ce Osnovne škole i Gimnazije „Kreativno pero”, u vezi sa unapređenjem organizacione kulture. Nastavnici/e su informisani/e o novinama u primeni procedura, kao i postavljanju ciljeva za naredni period.

•         Saša Glamočak, nastavnik srpskog jezika i književnosti i koordinator za stručno usavršavanje, postavio je online obuku „Tematski i interdisciplinarni pristup planiranju”, u okviru koje će timovi nastavnika/ca osmisliti planove za realizaciju tematskih dana, imajući u vidu opšte međupredmetne kompetencije.

Ovo je samo deo kontinuiranog stručnog usavršavanja nastavnika/ca u VOS „Kreativno pero” kako bi oni/e kod učenika/ca razvijali kompetencije koje će im obezbediti uspešan život u savremenom društvu.