Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero, dobio je potvrdu o uključivanju u međunarodni program Eko-škole. U narednom periodu, kroz zabavu i aktivno učenje, tim Kreativno pero, zajedno sa decom i učenicima, proći će kroz sedam koraka projekta, a napredak tima će se pratiti kroz ishode učenja, praćenje promena stavova i ponašanja učenika i školskog kolektiva.

Imajući u vidu višegodišnje iskustvo u aktivnostima i radionicama na temu ekologije i očuvanja životne sredine, VOS Kreativno pero će nastojati da preduzme sve potrebne korake kako bi dobio oznaku Eko-škole, i kako bi sa ponosom dvorište VOS Kreativno pero od septembra krasila Zelena zastava.

Prvi projekat u okviru Eko-škole u koji se uključuje VOS Kreativno pero je „Svaka limenka se računa. U okviru ovog projekta postavljen je zadatak organizovanja reciklaže na taj način  da se donose i skupljaju limenke koje će se odlagati u posebne zelene kante postavljene u Tolstojevoj 58 i u Čakorskoj 3, čime se doprinosi aktivnom učestvovanju u očuvanju i unapređivanju kvaliteta životne sredine.