Učešće vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero u akciji NURDOR-a „Najveći crtež na svetu"

Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero iz Beograda prihvatio je poziv NURDOR-a, Nacionalnog udruženja dece obolele od raka da svojim učešćem budu deo akcije “Najveći crtež na svetu”, čime se pomaže sestrinsko udruženje Ageop Ricerca.

Ageop Ricerca je partnersko udruženje NURDOR-a i zaslužno je što danas sam NURDOR postoji i što predstavlja ono što jeste. Mnoga deca iz Srbije idu na lečenje u Bolonju i borave u Roditeljskoj kući potpuno besplatno, sve vreme lečenja. Takođe, Ageop Ricerca udruženje je omogućilo i da medicinsko osoblje iz Srbije boravi u Bolonji više puta na edukacijama i praktičnim obukama, takođe besplatno. Sada je došao trenutak da i mi pomognemo njima u prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za obnovu Roditeljske kuće, do proleća 2021. godine.

Osnovna ideja je bila da se napravi najveći crtež na svetu i prodajna izložba na trgu Piazza Maggiore u Bolonji. Prodajom crteža italijansko udruženje roditelja dece obolelih od raka nastojaće da sačuva Roditeljsku kuću, Casa Gialla (Žuta kuća), u Bolonji. Upravo je to bio i razlog da zvanična boja kampanje bude žuta.

Deca koja pohađaju VOS Kreativno pero su slikala različite motive, a kreativnost su izražavala žutom bojom. Kroz učešće u ovoj humanitarnoj akciji, upoznali su se sa porukom koju ovaj projekat nosi i shvatila su važnost podrške i solidarnosti na delu. U školskom dvorištu i prostorijama vrtića/škole Kreativno pero organizovano je slikanje radova. Radove smo dostavili na naznačenu adresu NURDOR-a u Beogradu odakle su poslati za Bolonju.

Krajem oktobra je održana veličanstvena izložba u Bolonji na trgu Piazza Maggiore, sa radovima dece iz različitih delova sveta, među kojima su se našli i radovi dece Kreativnog pera. Svi su bili ponosni što su učestvovali u humanitarnoj akciji, kao i što su njihovi crteži našli mesto u grandioznom prikazu umetničkih dela mališana širom sveta. Shvatili su kako naše malo nekome znači mnogo!

Zahvaljujemo se portalima espreso.rs i srbijadanas.com , što su omogućili da se vest o humanitarnoj akciji  daleko čuje.