The 2020 FIRST Global Challenge — Connecting Communities će se realizovati kroz kombinaciju izazova za timove širom sveta u osmišljavanju kreativnih i edukativnih sadržaja za društvene mreže, tehničkih izazova čiji je cilj konstrukcija manjih robotskih sistema, onlajn intervjua sa najistaknutijim STEM ekspertima i predavanjima o najnovijim robotičarskim tehnikama. Timovi sakupljaju poene obavezne za plasman na ukupnoj rang listi takmičenja.

FIRST Global Challenge 2020  ove godine trajaće nešto više od tri meseca, i to od 27. juna do 25. septembra 2020. godine, a krajem septembra će tim sa najvećim ukupnim brojem poena biti proglašen pobedničkim timom 2020. godine.

U toku Međunarodne olimpijade u robotici 2020. godine srpski tim već uveliko, primenjujući stečene STEM veštine, interesantnim projektima odgovara na tehničke izazove u okviru FIRST Global Challenge 2020.

Jedan od njih je i izrada aviona i lansera. Konačna udaljenost koju su postigli svojom letelicom je čak 14,49 metara!

Članovi/ce tima su zaista uživali, razvijajući korisne i praktične tehnike i sposobnosti. Zabavili su se i ispunili deo svog slobodnog vremena. Sa nestrpljenjem čekaju sledeći tehnički izazov.