U drugom razredu gimnazije, u periodu od  22. do 26. februara 2021. godine realizovana je tematska nedelja „Mislim, dakle postojim - Stvaram, dakle postojim“.

Osnovu aktivnosti činili su sadržaji obrađeni u okviru nastave Psihologije, nastavne teme Mišljenje i sposobnosti, a ciljevi su bili:

  • uvežbavanje primene i razrada znanja usvojenih iz psihologije u drugim naučnim disciplinama i oblastima umetnosti;
  • sagledavanje različitih aspekata fenomena mišljenja (biološki, filozofski, logički i praktični);
  • razvijanje svesti o mišljenju i stvaralaštvu kao imanentno ljudskim osobinama i vrhunskim pokretačima čovekovih aktivnosti, da realizuje svoju ljudsku prirodu i lične potencijale;

Jedanaest nastavnika privatne gimnazije „Kreativno pero“ realizovalo je 13 različitih aktivnosti, odnosno 20 časova, pažljivo planiranih tako da učenici učešćem u diskusijama i rešavanjem zadataka još jednom promisle i kao svoje prihvate korisne stavove i strategije mišljenja i iskuse zadovoljstvo kreativnog nadahnuća i stvaranja.

Autentičnom doživljaju o značaju i ljudskoj težini stvaralaštva posebno je doprinelo onlajn gostovanje književnice za decu i mlade, Jasminke Petrović, i

ovom prilikom se zahvaljujemo književnici na gostovanju, i na poučnom prezentovanju ideje stvaralaštva učenicima gimnazije „Kreativno pero“.

Fotografije i brojni produkti postavljeni na školski pano posvećen tematskoj nedelji svedoče o svrsishodnosti i motivacionoj vrednosti ovako koncipirane nastave.