Naših petnaest kreativnih godina
Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero proslavio je petnaest godina uspešnog rada u ponedeljak, 13. 6. 2022. godine, svečanom premijerom filma Zona Zamfirova u IMAX sali Cineplexx bioskopa, TC Galerija. Svečanost je otvorena obraćanjem voditelja, nekadašnjih učenika Gimnazije Kreativno pero i članova Alumni kluba Rajne Remović i Jovana Rankovića, nakon čega je reč imala direktorka VOS Kreativno pero Gordana Kedžić. „Pripadati Kreativnom peru je privilegija", naglasila je direktorka u svom obraćanju.

Film Zona Zamfirova je okosnica zajedničkog marljivog rada i truda učenika i učenica, zaposlenih u Kreativnom peru, njihovih saradnika i producentske kuće Contrast Studios. Ovaj projekat, čiji su producenti osnivačice Kreativnog pera Gorica Nedeljković Bogdanović i Aleksandra Nedeljković a reditelj Jelena Bajić Jočić, predstavlja nadahnuće i inspiraciju za buduće generacije.

Danas Predškolsku ustanovu, Osnovnu školu i Gimnaziju Kreativno pero pohađa više od dve stotine dece uzrasta 3-18 godina, što je najveće priznanje za petnaestogodišnji rad i razvoj.

Ideja vodilja pre petnaest godina potekla je od želja osnivačica Gorice Nedeljković Bogdanović i Aleksandre Nedeljković da u Beogradu osnuju školu koja je drugačija, koja prepoznaje individualnost i neguje identitet svakog deteta, školu koja uči decu kako da uče, istražuju i raduju se otkrićima - školu koja pruža trajna, primenjiva znanja.

Filmu Zona Zamfirova moguće je pristupiti putem link-a.