Na svetskom takmičenju "XPRIZE Rainforest" tim Vaspitno-obrazovnog sistema "Kreativno pero" plasirao se u uži krug ovog takmičenja. Na početku takmičenja bilo je prijavljeno 300 ekipa širom sveta, a sada je tim ušao među 20 najboljih timova a time i u trku za polufinale. Svojim trudom, zalaganjem, idejama i entuzijazmom članica i članova tima, izborili su se za ovaj plasman.

Izuzetan uspeh privatnog Vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero na svetskom takmičenju XPRIZE Rainforest

Ovo takmičenje treba da podstakne naše razumevanje ekosistema prašume. Simbolično, ovu vest smo primili 22. 06. 2021. kada je upravo Svetski dan tropskih kišnih šuma!

Ogroman napor u osmišljavanju tehnologije koja bi mogla da pomogne u očuvanju kišnih šuma uložili su osnivačice Gorica Nedeljković Bogdanović i Aleksandra Nedeljković (koje vode tim), Đorđe Ogrizović, Vuk Vujović, Jelena Popović Rakočević, Aleksandra Milenković, Kornelija Vukelić, Vojislav Stanišić, Jelena Tomašević, Una Žarković, Katarina Andrić, Mina Matić, Sofija Kurćubić, Sara Jašović, Mirjana Milosavljević i Bogdan Stamenović.

Čestitamo osnivačicama „Kreativnog pera“, nastavnicama i nastavnicima, učenicama i učenicima, saradnicama i saradnicima, koji jedini predstavljaju tim iz Srbije na „XPRIZE Rainforest“ takmičenju i želimo im mnogo sreće i uspeha u narednim fazama takmičenja