Predstavnici Asocijacije roditelja i VOS "Kreativno pero" su 23. decembra posetili Dom za decu i omladinu “Vera Radivojević” iz Bele Crkve. Tom prilikom uručeni su novogodišnji paketići svim štićenicima tog doma, kao i članovima Udruženja za mentalno nedovoljno razvijena lica "Pinokio" i mališanima iz socijalno ugroženih porodica tog regiona. Njihova radost, osmesi na licima i zahvalnost u očima zaista nemaju cenu.

25. decembra uručene su donacije u Kragujevcu, Kniću i Nišu.

VOS “Kreativno pero” i PU "Akvica", posetili su Dečije odeljenje Kliničko bolničkog centra u Kragujevcu i tom prilikom pokušali da, mališanima koji će tamo provesti predstojeće praznike, kroz darivanje novogodišnjih paketića i druženje, donesu i malo novogodišnjeg duha i praznične radosti.

Istog dana u saradnji sa Opštinom Knić, u Domu kulture upriličena je Novogodišnja priredba i svečana dodela novogodišnjih paketića, kojoj je prisustvovala i gospođa Maja Kovačević iz Vrdila kod Kraljeva, sa svojih jedanaest mališana. Svojom pesmom prisutne su obradovali mališani Predškolske ustanove “Cvetić” i đaci Muzičke škole “Miloje Milojević” iz Kragujevca, odeljenja u Kniću.

Svečanost je, divnim obraćanjem, otvorila gospođa Božica Velousis, članica Asocijacije roditelja “VOS Kreativno pero”, književnica i pesnikinja, koja je za tu priliku, za one najmlađe, napisala i pesmu.

Deda Mraz

Zašto Deda Mraz

ne dolazi svakog dana?

Da se sa mnom raduju,

i tata i mama.

Čekam Deda Mraza

na vrata da zazvoni

Svako jutro, svako veče

poklone da donese.

 

Mama pesmu ne peva,

mnogo je nervozna i ljuta

zajedno sa mnom čeka

Deda Mraza sa dalekog puta.

 

Na vratima neko zvoni,

radost tata nam donosi

želja njegova je da mene i mamu usreci.

 

Deda Mraz nije mogao doći,

poklone po meni poslao ti

i rekao mi,Tvoja jelka da se okiti!

 

Hvala ti što postojiš, naš predobri Deda Mraze,

ipak mi je najlepše što me tata i mama maze i paze!

 

Božica Velousis

 

Prisutnima su se obratili i direktorka VOS “Kreativno pero” Gordana Kedžić, direktorka Centra za socijalni rad Knić Aleksandra Spasojević, predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić, dok je paketiće i osmehe delio Deda Mraz.

Školi za osnovno i srednje obrazovanje ”Carica Jelena” iz Niša, u kojoj se obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta donaciju je predala  Humanitarna organizacija "Nađi Raula".

VOS Kreativno pero se zahvaljuje još jednom svima koji su zaslužni za sve ove prelepe, vredne trenutke, za sve osmehe koje su izmamili na licima onih najmlađih i najvažnijih!

Posebne zahvalnice upućene su predsedniku i članici Asocijacije roditelja, gospodinu Damiru Jusufoviću i gospođi Božici Velousis na značajnom doprinosu u realizaciji akcije, kao i porodici Ilić i timu kompanije Viz Connection koji su omogućili da paketići stignu do onih kojima su i namenjeni.

Tim VOS “Kreativno pero” želi  svima srećne predstojeće praznike!