Aukcija uskršnjih jaja 2021. godine

Poštovani roditelji,

Dragi učenici, učenice i draga deco,

U susret predstojećim uskršnjim praznicima, vaspitno-obrazovni sistem „Kreativno pero”, tradicionalno i ove godine organizuje Aukciju uskršnjih jaja, koja će zbog aktuelnih okolnosti u vezi sa virusom Covid-19 biti organizovana onlajn.

Tim povodom će u Vrtiću i mlađim razredima Osnovne škole „Kreativno pero” biti organizovana Uskršnja radionica, u okviru sekcije i časova likovne kulture.

Svi učenici koji nastavu pohađaju onlajn do srede 14. aprila mogu preuzeti drvena jaja za ukrašavanje, na adresi Tolstojeva 58, u periodu od 9.00 - 17.00 časova. Za učenike koji nisu u mogućnosti da ih preuzmu na navedenoj adresi, drvena jaja za ukrašavanje mogu samostalno nabaviti kupovinom u specijalizovanim prodavnicama za dekoraciju, knjižarama ili uskršnjim štandovima. 

Molimo vas da nam ukrašena jaja dostavite na adresu Tolstojeva 58 do 21. aprila, kako bismo ih blagovremeno pripremili za najavljenu aukciju.

Onlajn aukcija će biti otvorena 27. i 28. aprila, kada ćete imati prilike da pratite uživo licitaciju i učestvujete u njoj. Detaljne instrukcije o učešću biće vam prosleđene u narednom periodu.

Na inicijativu člana Alumni kluba „Kreativnog pera“ Lazara Švrake, sav prihod od najavljene aukcije biće usmeren ka socijalno ugroženim porodicama Stare planine, u okviru projekta „Kolevka za Staru planinu“, koji će biti realizovan tokom letnjih meseci 2021. godine.

„Kolevka za Staru planinu“ je jedan u nizu projekata koje organizuje humanitarna organizacija "Kolevka" . Pomenuta organizacija je realizovala i projekat "Kolevka za Kuršumliju" u okviru kojeg je bilo uključeno 15 volonterskih ekipa koji su pomogli čak 197 socijalno ugroženih porodica opštine Kuršumlija.

Lazar Švraka je bivši učenik „Kreativog pera“ a danas je uspešan student Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a takođe student i predsednik studenstskog parlamenta Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje u „Kreativnom peru“ doprinelo je njegovom shvatanju pravih ljudskih vrednosti sa kojima nam se i danas vraća, sa željom da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć najviše potrebna.

Pridružimo se zajedno i pokažimo humanost na delu!  

Tim „Kreativno pero“