Održan onlajn sastanak Alumni kluba gimnazije Kreativno pero!

U ponedeljak, 27. decembra održan je treći, tradicionalni, sastanak Alumni kluba bivših učenika gimnazije Kreativno pero. Zadovoljstvo nam je da konstatujemo, da su nam se ostvarila prošlogodišnja očekivanja i želje da se ponovo sastanemo upravo u ovo vreme. Nažalost, zbog aktuelne epidemiološke situacije, sastanak nije realizovan uživo, već je tribina i ovog puta organizovana onlajn. Sastanku su prisustvovali bivši i sadašnji gimnazijalci, a sastanak su vodili zamenica direktorke Snežana Opanković i razredne starešine.

Okupljanje Alumni kluba ima 2 cilja:

  • Sastanak jednom godišnje kako bi bivši učenici izneli svoja iskustva o studijama koje su upisali nakon završetka gimnazije i govorili o svojim planovima za budućnost.
  • Razgovor bivših i sadašnjih učenika o načinima na koji su odabrali fakultete, aplicirali za stipendije i kako su se adaptirali na studije.

Konstatovali smo da su naši učenici veoma uspešni studeniti, neki su već pri kraju studija. Rasprostranjeni su širom sveta, u Americi, Rusiji, Grčkoj, a među fakultetima dominiraju informacione i komunikacione tehnologije, psihologija i medicina.

Uz sve to, naši bivši đaci su vrlo angažovani i u nevladinom sektoru, u organizacijama koje pružaju pomoć različitim grupacijama stanovništva.

Posebno nam je drago da čujemo da su neki od njih konkurisali i uspevali da se zaposle na pozicijama koje su veoma želeli, a glavna referenca i oslonac su im bila znanja i veštine koje su stekli u našem vaspitno-obrazovnom sistemu.

Sa nestrpljenjem i radošću očekujemo naredni sastanak, zakazujemo ga za ponedeljak, 26. decembar 2022. i nadamo se okupljanju uživo u prostorijama škole.