Od osnivanja, podsticali smo kroz vannastavne aktivnosti upoznavanje sa različitim delovima naše zemlje, kulturno-istorijskim spomenicima i različitim oblastima nauke i umetnosti. 

Boravkom dece u Letnjem kampu u Orašcu podstičemo intelektualne i emocionalne potencijale dece i usmeravamo ih ka stvaralaštvu.

Program je osmišljen tako da deca kroz životni kontekst u grupi sticala iskustva kroz: Program intenzivnog engleskog jezika, Program vajarskih radionica u prirodi, Sportski program (plivanje i tenis), Kulturno-zabavni program, Program ekskurzije.

U prvom planu je učenje engleskog jezika u realnom kontekstu. Zbog toga smo osmislili program po kome  deca imaju mogućnost da sve ono što su do sada savladala primene u praksi. Naš cilj je da izgradimo njihovo samopouzdanje i sposobnost da koriste engleski jezik kroz zanimljive, životne situacije koje su usmerene na razvoj inicijative, preduzetničkog duha, kreativnosti i marketinških sposobnosti.

Sportski program realizuju se kroz: školu plivanja, školu tenisa i ekipne sportove. Večernji sati su rezervisani za pesmu, ples i zabavu. Svake večeri za decu su organizovani drugačiji vidovi animacije: Muzičke igre (Limbodens, Muzičke stolice, Baloni, Zaleđivanje), Maskenbal, Orašovizija, Disco night, Storytelling by campfire, Kviz znanja, Pidžamijada i naravno - dodela diploma.