Svečanom ceremonijom u Vili Jelena ispraćena je druga generacija maturantkinja i maturanata gimnazije. Ova generacija posebna je po tome što u njoj ima i onih koji su u Kreativnom peru od prvog razreda osnovne škole i koji su rasli zajedno sa ovim vaspitno-obrazovnim sistemom. Zajedno sa njima ispraćena je i peta generacija maturantkinja i maturanata osnovne škole.

Svečanost je otvorilo Pevačko društvo Prelo, a zatim su uz mnogo aplauza, osmeha i ponekom suzom radosnicom dodeljene diplome malim i velikim maturantima, nakon čega je usledio koktel.

Za svojih dvanaest godina postojanja Kreativno pero je sigurnim koracima, zajedno sa svojim učenicima i nastavnicima, koračalo ka odličnim rezultatima, brojnim uspesima koji su obezbedili poziciju prestižnog vaspitno-obrazovnog sistema.

Kreativno pero je jedna od prvih bilingvalnih škola, jedinstvena po integraciji nacionalnog i Kembridž internacionalnog programa. Postalo je zvanični Kembridž centar za profesionalni razvoj. Važi za školu koja ima najsavremeniju nastavnu tehnologiju i primenu IKT-a u nastavi i baš zbog toga je dobilo akreditaciju za IT odeljenje. U okviru projekta Evropska iskustva za kvalitetnu školu Kreativno pero je iskoristilo iskustva sa studijskog putovanja u Finsku i Estoniju za dalji razvoj celokupnog sistema.

Misija Kreativnog pera je da svaki učenik postigne svoj maksimum i da postane deo svetske obrazovne zajednice.