Свечаном церемонијом у Вили Јелена испраћена је друга генерација матуранткиња и матураната гимназије. Ова генерација посебна је по томе што у њој има и оних који су у Креативном перу од првог разреда основне школе и који су расли заједно са овим васпитно-образовним системом. Заједно са њима испраћена је и пета генерација матуранткиња и матураната основне школе.

Свечаност је отворило Певачко друштво Прело, а затим су уз много аплауза, осмеха и понеком сузом радосницом додељене дипломе малим и великим матурантима, након чега је уследио коктел.

За својих дванаест година постојања Креативно перо је сигурним корацима, заједно са својим ученицима и наставницима, корачало ка одличним резултатима, бројним успесима који су обезбедили позицију престижног васпитно-образовног система.

Креативно перо је једна од првих билингвалних школа, јединствена по интеграцији националног и Кембриџ интернационалног програма. Постало је званични Кембриџ центар за професионални развој. Важи за школу која има најсавременију наставну технологију и примену ИКТ-а у настави и баш због тога је добило акредитацију за ИТ одељење. У оквиру пројекта Европска искуства за квалитетну школу Креативно перо је искористило искуства са студијског путовања у Финску и Естонију за даљи развој целокупног система.

Мисија Креативног пера је да сваки ученик постигне свој максимум и да постане део светске образовне заједнице.