Васпитно-образовни систем Креативно перо прославио је десет година успешног рада у суботу, 13. 5. 2017. године у позоришту Мадленијанум. Свечаност је почела хорским наступом деце која похађају вртић, основну школу и гимназију Креативно перо, а затим је гостима приказан филм о школи која је своја врата првим ђацима отворила септембра 2007. године.
 
Филм Наших 10 креативних година приказан је премијерно и представио је раст и развој школе од саме идеје о оснивању до данашњег дана, када прославља десетогодишњицу постојања. Филм представља колаж архивских снимака,  фотографија, изјаве ђака и запослених у систему као и идеју оснивачица да у  Београду оснују школу која је другачија, која препознаје индивидуалност и негује идентитет сваког детета, школу која учи децу како да уче,  истражују и радују се открићима - школу која пружа трајна, примењива знања.
 
Ова идеја била је водиља родитељима који су указали поверење школи Креативно перо и поверили јој образовање своје деце. 2007. године школа је уписала двадесет и два ученика. Данас предшколску установу и школу похађа више од две стотине деце узраста 3 - 18 година што је највеће признање десетогодишњем раду и развоју.
 
По завршетку филма, званице међу којима су били ђаци Креативног пера, њихови родитељи, чланови породице оснивачица која је од самог оснивања значајна подршка расту и развоју школе, пријатељи и сарадници школе, представници институција културе и многи други на поклон су добили Монографију која сведочи о десетогодишњем развоју школе, а дружење је настављено на коктелу у позоришту Мадленијанум.