Newsletter za Oktobar 2018

Poštovani,

Tokom nove školske godine, iz meseca u mesec, dostavljaćemo vam važne informacije o planiranim izlascima, učešću na takmičenjima, konkursima, o radionicama, humanitarnim aktivnostima, roditeljskim sastancima, otvorenim vratima, sistematskim lekarskim pregledima i ostalim događajima od značaja. Sve informacije biće na jednom mestu, pregledne i uvek dostupne. 

Svakog 25. u mesecu dobijaćete novosti Iz našeg Pera.

U ovom broju obaveštavamo vas o aktivnostima koje smo planirali za oktobar 2018. godine.

Realizaciju planiranih mesečnih aktivnosti možete pratiti na našem sajtu (www.kreativnopero.com) i društvenim mrežama (Facebook FB Kreativno pero  FB VOS Kreativno peroTwitterInstagramYoutube). 

Pozivamo vas da putem Google kalendara pratite projektne aktivnosti našeg vrtića, osnovne škole i gimnazije.

*Ukoliko imate problem da vidite celu stranu, kliknite na View entire message u dnu strane kako bi Vam se Novosti iz našeg Pera učitale u celosti.

Character Day

26. 9. 2018.

Dan kada se obeležavaju osobine koje imamo i koje želimo da razvijemo. Postavljaju se pitanja: Kakva osoba sam ja? Koje su moje snage i koje želim da razvijem?

Dečija nedelja

1 - 7. 10. 2018.

Dečija nedelja je ove godine prilika da se skrene pažnja najšire javnosti na problem nasilja nad decom, a svi odgovorni akteri pozovu na čvrsto i umreženo delovanje u cilju nulte tolerancije prema nasilju i zaštite svakog deteta u našem društvu. U tom svetlu, ovogodišnja Dečija nedelja se održava pod sloganom: „MOJE JE PRAVO DA ŽIVIM SREĆNO I ZDRAVO - za odrastanje bez nasilja".

Newsletter za Oktobar 2018

 

Jednodnevni izlet - Tamiški konaci

3. 10. 2018.

I-IV razred

Osnovna škola Kreativno pero će za učenike/ce od I do IV razreda u sredu, 3. 10. 2018. godine, organizovati jednodnevni izlet - Tamiški konaci. Sa učenicima/cama će ići njihove učiteljice i učitelj. Polazak iz škole, ul. Tolstojeva br. 58, planiran je u 8:45 časova, dok je povratak na mesto polaska planiran oko 17:15 u zavisnosti od saobraćajne gužve.

Newsletter za Oktobar 2018

 

Čitalačke radionice Propolis books

15. 10. 2018.

Za čitalačke radionice Propolis books planirane su četiri radionice:

  • predškolcima će biti predstavljena knjiga Vuk koji je ispao iz knjige, Tijeri Robereht;
  • učenicima prvog razreda Farma Blatnjava barica, Majkl Morpurgo;
  • učenicima trećeg razreda biće predstavljene knjige Moj brat je superheroj, Dejvid Solomons i Klinac Normalac, Greg Džejms i Kris Smit;
  • učenici četvrtog razreda učestvovaće u čitalačkoj radionici koja će predstaviti knjigu Najgora deca na svetu 2, Dejvid Valijams.

Newsletter za Oktobar 2018

 

Svetski dan zdrave hrane

16. 10. 2018.

Prema kalendaru zdravlja, 16. oktobar obeležava se kao Svetski dan zdrave hrane. Ovaj dan se obeležava u više od 150 zemalja u celom svetu, Kreativno pero se pridružuje obeležavanju ovog značajnog datuma, organizujući predavanja, kao i radionicu Spremamo zdravu, a ukusnu užinu. Osnovni cilj obeležavanja ovog dana je promocija zdravih životnih navika - zdrave, raznovrsne i pravilne ishrane. U utorak 16.10.2018. svi/e učenici/e od nultog do trećeg razreda, kao i deca iz grupe Pčelice će proći kroz ovaj projekat. Za vreme sekcija, od 16.10 do 17 časova, učenici/e će imati mogućnost da se posluže zdravom užinom koju su prethodno sami pripremali tokom radionice. U Čakorskoj projekat će se realizovati kroz teme Rethink your drink i You are what you eat. Rezultati projekta ce biti predstavljeni u glavnom holu školu. Realizatorke Svetskog dana zdrave hrane su vaspitačica Nina Bokan, učiteljica Nataša Nikolić, nastavnica biologije Dunja Nastasić i nastavnica geografije Jelena Popović Rakočević.

Newsletter za Oktobar 2018

 

SC Stibo

4. 10. 2018.

Grupa Leptirići : 9.05-10:00

Grupa Pčelice : 10:05-11:00

Od 4.oktobra deca iz Predškolske ustanove će svakog četvrtka imati sportske aktivnosti u SC Stibo, u pratnji nastavnika fizičkog vaspitanja Nebojše Milivojevića i vaspitačica. Podsećamo Vas da je potrebno da deca, za časove fizičkog vaspitanja u SC Stibo, imaju opremu koja podrazumeva: majicu, trenerku i sportske patike.

Planirani izlasci

OSNOVNA ŠKOLA
III - VIII razred

GIMNAZIJA
I - IV razred

25. 10. 2018.

Sajam knjiga

Newsletter za Oktobar 2018

 

Ekskurzije

OSNOVNA ŠKOLA

VIII razred

Dvodnevna ekskurzija u Petnicu. Po dobijanju ponude za odlazak na ekskurziju u Petnicu, biće organizovan roditeljski sastanak, o čemu će roditelji biti blagovremeno obavešteni.

GIMNAZIJA

I, II i III razred

Dvodnevna ekskurzija Beč. Po dobijanju ponude za odlazak na ekskurziju u Beč, biće organizovan roditeljski sastanak, o čemu će roditelji biti blagovremeno obavešteni.

Halloween

31. 10. 2018.

Nastavnice engleskog jezika će 31. 10. 2018. godine u okviru tematske nastave organizovati časove engleskog jezika u skladu sa običajima koji prate Halloween. Tog dana deca mogu doći u kostimima, ako to žele. U tom slučaju, potrebno je da ponesu presvlaku kako bi se u toku dana presvukla, da bi im bilo komotnije. Takođe mogu poneti slatkiše - zbog bezbednosti to mogu biti isključivo čokoladice u malom pojedinačnom pakovanju (kinder, najlepše želje, štark...), a kojima će poslužiti jedni druge tokom takozvanog Trick or Treat pohoda.

Newsletter za Oktobar 2018

 

Karijerno vođenje i savetovanje

U drugoj polovini oktobra za sve učenike/ce IV razreda Gimnazije realizujemo aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja. Tim stručnih saradnika uradiće psihološko testiranje koje je osnova za profesionalno savetovanje.

Roditeljski sastanak

OSNOVNA ŠKOLA

22. 10. 2018.

Čakorska 3, u 18.00 časova

VIII razred

Predstavljanje akcionog plana za pripremanje učenika/ca za polaganje završnog ispita i čekpoint testa.

Predstavljanje gimnazije Kreativno pero.

23. 10. 2018.

Čakorska 3, u 18.00 časova

V razred

Predstavljanje akcionog plana za pripremanje učenika/ca za polaganje čekpoint testa.

Asocijacija roditelja

Asocijacija roditelja je institucija koja u okviru škole Kreativno pero postoji već dugi niz godina. Članovi Asocijacije su svi roditelji naših đaka. Aktivni članovi su roditelji koji se nekoliko puta godišnje uključe u organizaciju humanitarnih akcija i drugih aktivnosti koje organizujemo. Pozivamo sve roditelje koji su u prilici da se nekoliko puta tokom godine odazovu sastancima i aktivno uključe u organizaciju sledećih aktivnosti planiranih za ovu školsku godinu:

  1. Svetski dan zdrave hrane: 16. 10. 2018.
  2. Humanitarna akcija Svi smo mi Deda Mraz: 7 - 20. 12. 2018.
  3. Dan internacionalne kuhinje - Kina: 15. 3. 2019.
  4. Međunarodni dan planete Zemlje - Čišćenje Hyde Parka: 22. 4. 2019.
  5. Letnji Bazar: 14. 6. 2019.

Prijave za aktivno učešće u Asocijaciji roditelja poslati na info@kreativnopero.com do 5. 10. 2018.

Newsletter za Oktobar 2018