Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero proslavio je deset godina uspešnog rada u subotu, 13. 5. 2017. godine u pozorištu Madlenijanum. Svečanost je počela horskim nastupom dece koja pohađaju vrtić, osnovnu školu i gimnaziju Kreativno pero, a zatim je gostima prikazan film o školi koja je svoja vrata prvim đacima otvorila septembra 2007. godine.
 
Film Naših 10 kreativnih godina prikazan je premijerno i predstavio je rast i razvoj škole od same ideje o osnivanju do današnjeg dana, kada proslavlja desetogodišnjicu postojanja. Film predstavlja kolaž arhivskih snimaka,  fotografija, izjave đaka i zaposlenih u sistemu kao i ideju osnivačica da u  Beogradu osnuju školu koja je drugačija, koja prepoznaje individualnost i neguje identitet svakog deteta, školu koja uči decu kako da uče,  istražuju i raduju se otkrićima - školu koja pruža trajna, primenjiva znanja.
 
Ova ideja bila je vodilja roditeljima koji su ukazali poverenje školi Kreativno pero i poverili joj obrazovanje svoje dece. 2007. godine škola je upisala dvadeset i dva učenika. Danas predškolsku ustanovu i školu pohađa više od dve stotine dece uzrasta 3 - 18 godina što je najveće priznanje desetogodišnjem radu i razvoju.
 
Po završetku filma, zvanice među kojima su bili đaci Kreativnog pera, njihovi roditelji, članovi porodice osnivačica koja je od samog osnivanja značajna podrška rastu i razvoju škole, prijatelji i saradnici škole, predstavnici institucija kulture i mnogi drugi na poklon su dobili Monografiju koja svedoči o desetogodišnjem razvoju škole, a druženje je nastavljeno na koktelu u pozorištu Madlenijanum.