Učenici i učenice gimnazije Kreativno Pero imaju mogućnost da uče i razvijaju se u vannastavnim aktivnostima među kojima su stvaralačke i slobodne aktivnosti, mali naučni projekti, likovni i literarni konkursi, takmičenja u znanju i sportu, školske proslave, školski bend, posete, izleti, ekskurzije, angažovanja u školi i zajednici.

Poseban doprinos razvoju i napredovanju učenika i učenica privatne gimnazije Kreativno Pero daje primena mentorskog rada, profesionalnog vođenja i karijernog savetovanja. Kao i do sada, učenici i učenice primenjuju IKT korišćenjem laptopova, koji su obezbeđeni za sve đake, što im pruža brojne pogodnosti za međusobnu saradnju i komunikaciju.

Od školske 2016/2017. u našoj gimnaziji realizuje se Klub za programiranje koji ima za cilj da podstakne logičko-matematičko razmišljanje učenika i učenica prilikom rešavanja problema. Klub za programiranje namenjen je svim učenicima i učenicama u našoj gimnaziji, koji će uz podršku nastavnika i nastavnica, programera i programerki učiti kako da modeluju problem, algoritamski prikažu rešenje, napišu programski kod, upoznaju strukture Android i iOS operativnih sistema, upoznaju informacione sisteme, Internet of Things i drugo. Ovaj klub namenjen je učenicima i učenicama koji žele da saznaju više o svetu programiranja, shvatanju problema i progamskim kodovima.